ukenru
postpred-ssha-demonstrativno-pokinula-radbez-oon-pid-chas-vistupu-posla-palestini

Постпред США демонстративно покинула Радбез ООН під час виступу посла Палестини

 • 10096 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі покинула зал Ради Безпеки організації, відмовившись слухати виступ посла Палестини Ріяда Мансура, повідомляє УНН з посиланням на телеканал ABC.

У своєму виступі Хейлі не погодилася з тим, що зіткнення в Секторі Гази, що спалахнули у минулий понеділок, пов’язані з відкриттям американського посольства в Єрусалимі. “Скоріше, насильство йде від тих, хто відкидає існування держави Ізраїль у будь-якому з місць”, — сказала Хейлі. “Місце знаходження посольства ніяк не пов’язане ні з визначеними межами ізраїльського суверенітету в Єрусалимі, ні з питанням оскарження кордонів <...> Це жодним чином не підриває перспективи світу”, — сказала дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відкликає послів в США та Ізраїлі для консультацій після подій в Єрусалимі

У своєму виступі Хейлі поклала відповідальність за ситуацію на рух ХАМАС. “Ми всі стурбовані насильством на Близькому Сході. Сполучені Штати висловлюють жаль у зв’язку з людськими жертвами”.

Палестинський посол в своєму виступі обрушився зі звинуваченнями на адресу США. Він вказав на те, що загострення обстановки на кордоні сектора Газа пов’язано з відкриттям посольства США в Єрусалимі. “Окупація є основним джерелом насильства в нашому регіоні”, — сказав він. “Для тих, у кого відмінна від цієї риторика і порядок денний, чому ви так часто блокували транспарентне, незалежне міжнародне розслідування?” — зазначив Мансур, не звертаючись безпосередньо до Сполучених Штатів. Також він піддав критиці Радбез ООН за бездіяльність щодо подій в Палестині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім поклав відповідальність за загибель людей в секторі Гази на ХАМАС

Нагадаємо, кількість жертв зіткнень на кордоні Ізраїлю з Сектором Гази серед палестинського населення збільшилася до 59 осіб. Відзначається, що в ході зіткнень постраждали понад 2,7 тис. осіб, при цьому 1 тис. 359 з них отримали поранення від вогнепальної зброї. За даними міністерства охорони здоров’я Палестини, більше 70 осіб перебувають у важкому стані. Частина постраждалих доставлена ​​на лікування до Єгипту, який направив лікарів до кордону з сектором Газа для прийому постраждалих палестинців.

Слід зазначити, що Сектор Гази — територія на березі Середземного моря, яка на сході і півночі межує з Ізраїлем, а на південному заході — з Єгиптом. Довжина сектора Газа становить приблизно 40 км, ширина — від 6 до 12 км. Загальна площа — близько 360 квадратних кілометрів (місто Київ — 836 км² ). Населення за оцінкою ЦРУ США, в липні 2017 року 1 795 183 людей. Щільність населення становить приблизно 5045 чоловік на квадратний кілометр. Рівень безробіття серед молоді, за даними ООН, близько 45%. Електрика працює тільки кілька годин на день. Бракує питної води. Відповідно до звітів UNRWA, сектор в стані гуманітарної кризи. З 2007 року сектор знаходиться в повній блокаді з боку як Ізраїлю (в тому числі і з моря), так і Єгипту.

U.N. Ambassador Nikki Haley denies yesterday's violence along Gaza border had anything to do with U.S. Embassy move to Jerusalem. https://t.co/Ewr3KBXxX8 pic.twitter.com/3pNFi9sp4S

— ABC News (@ABC) 15 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика