ukenru
postpred-prezidenta-v-krimu-khoche-zminiti-zakonodavstvo-na-korist-krimchan

Постпред Президента в Криму хоче змінити законодавство на користь кримчан

 • 12107 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Новопризначений постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич планує працювати над стратегією деокупації і реінтеграції тимчасово окупованої території кримського півострову, а також напрацьовувати законодавчі зміни з метою забезпечення захисту прав кримчан на материковій Україні. Про це він заявив на Херсонщині під час візиту Президента Володимира Зеленського, передає кореспондент УНН.

"Буквально декілька слів. Перше: Крим – це Україна. Це аксіома, це невід’ємна частина території України. Кримчани – це громадяни України, і ми будемо робити все, щоб кримське питання не сходило з порядку денного і щоб максимально забезпечити захист прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території і внутрішньо переміщених осіб з Криму", - сказав він.

Зі слів представника Президента, для його команди пріоритетом є люди та захист їхніх прав.

"Ми будемо працювати над стратегією деокупації і реінтеграції тимчасово окупованої території, ми будемо абсолютно відкритими з усіма органами державної влади, громадськими організаціями. Ми будемо реагувати на порушення, які здійснюються на тимчасово окупованій території і будемо робити все для того, щоб полегшити життя кримчан на території материкової України", - сказав він.

"Ми також будемо напрацьовувати законодавчі зміни з метою забезпечення захисту прав кримчан для відміни певних дискримінаційних моментів, які на сьогодні існують в нашому законодавстві. Ми також працюватимемо в контексті захисту корінного народу", - додав Коріневич.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Херсонщині Зеленський представив новопризначеного постпреда Президента в Криму Антона Кориневича. 

Українські Національні Новини

Політика