ukenru
postiyni-golovni-boli-ta-visipi-na-tili-na-pogirshennya-zdorovya-ukrayinskogo-politvyaznya-vidreaguvala-ombudsmen

Постійні головні болі та висипи на тілі: на погіршення здоров’я українського політв’язня відреагувала омбудсмен

 • 19998 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. В українського політв’язня Володимира Дудки у російській в’язниці погіршилося здоров’я. Про це у своєму Telegram повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Цитата

"Стан здоров’я незаконно засудженого країною-окупантом до 14 років колонії громадянина України Володимира Дудки суттєво погіршився. Володимир упродовж місяця перебуває у медичній частині "ФКУ ИК 11 УФСИН России по Ставропольскому краю", втім лікування антибіотиками не має позитивної динаміки. Його тіло вкрите висипом, фурункулами та гнійниками. Крім того, у Володимира хвороба шлунку та постійні головні болі на фоні високого артеріального тиску", - повідомила Денісова.

Деталі

За словами омбудсмена, рідні можуть передавати Володимиру життєво необхідні ліки лише раз на кілька місяців.

"Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити заходів з метою дотримання прав громадянина України – надати належну медичну допомогу, - заявила Денісова. - Закликаю міжнародну спільноту, дипломатів та представників правозахисних організацій посилити моніторинг додержання прав українських громадян, які досі перебувають в неволі країни-окупанта, та застосувати всі можливі важелі впливу задля якнайшвидшого повернення всіх українських політв’язнів додому".

Доповнення

Раніше Денісова заявляла, що у засудженого в окупованому Криму за "шпигунство" українця Костянтина Ширінга погіршилося здоров’я, однак медичної допомоги він не отримує.

Українські Національні Новини

Суспільство