posolstvo-ukrainy-zaklykaie-meksyku-zaareshtuvaty-putina-yakshcho-vin-pryide-na-inavhuratsiiu-prezydentky

Посольство України закликає Мексику заарештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію президентки

 • 30090 переглядiв

Посольство України в Мексиці закликало заарештувати путіна, якщо він прибуде на інавгурацію нової президентки. Мексиканський уряд має виконати міжнародний ордер на арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Посольство України в Мексиці звернулося до мексиканського уряду зі закликом  заарештувати президента рф володимира путіна, якщо він приїде на інавгурації президентки Клаудії Шейнбаум. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву посольства. 

Як зазначається, посольство України в Мексиці визнає той факт, що мексиканський уряд запрошує представників усіх країн світу взяти участь в інавгурації нового президента. Також подякували за запрошення надіслане Президенту України Володимиру Зеленському.

Втім вказали, що мексиканський уряд у будь-якому разі  повинен буде виконати міжнародний ордер на арешт путіна, якщо той приїде в країну. 

Ми сподіваємося, що уряд Мексики усвідомлює той факт, що володимир путін - військовий злочинець, який має ордер на арешт за підозрою у викраденні та насильницькій передачі українських дітей до росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого Мексика визнає. 

Цей ганебний злочин стане однією з багатьох причин, через які путіну, разом з рештою військово-політичного керівництва росії одного разу доведеться постати перед судом за розв'язання повномасштабного вторгнення в Україну... 

- йдеться у заяві посольства.

Так також вказали, що вірять, що "мексиканський уряд у будь-якому разі виконає міжнародний ордер на арешт, передавши його до судового органу ООН у Гаазі". 

Нагадаємо 

Мексика запросила президента рф володимира путіна на інавгурацію новообраного президента Клаудії Шейнбаум. Урочистості заплановані на 1 жовтня. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі