ukenru
posolstvo-ssha-v-ukrayini-zaklikalo-rosiyu-zvilniti-ukrayinskikh-zhurnalistiv

Посольство США в Україні закликало Росію звільнити українських журналістів

 • 16925 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Посольство США в Україні закликало Росію та сили, які вона підтримує, звільнити українських журналістів, яких затримали у Криму та на Сході України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу посольства у Twitter.

"У Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, ми разом з українським народом закликаємо до справедливості стосовно сімей Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та інших журналістів, які трагічно втратили життя, сміливо шукаючи правди. Ми також закликаємо Росію та сили, які вона підтримує, негайно звільнити українських журналістів, несправедливо затриманих за роботу на сході України та у Криму", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що 2 листопада відзначають Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. У цей день всі зацікавлені сторони мають можливість звернути увагу громадськості на важливість припинення безкарності за злочини проти журналістів. Дата була вибрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року.

Нагадаємо, суд в окупованому Криму залишив під арештом ялтинського журналіста Гайворонського.

Також нагадаємо, 22 жовтня "Верховний суд Донецької народної республіки" засудив українського журналіста та блогера Станіслава Асєєва до 15 років позбавлення волі. 

Українські Національні Новини

Політика