posolstvo-ssha-v-rosiyi-vchergove-zaklikalo-svoyikh-gromadyan-viyikhati-z-krayini

Посольство США в росії вчергове закликало своїх громадян виїхати з країни

 • 692346 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Громадян Сполучених Штатів закликали не їздити до росії через "непередбачувані наслідки" повномасштабного вторгнення рф в Україну, а також потенційну можливість переслідувань і відбору американців для затримання. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт посольства США у рф.

Деталі

Зазначається, що громадяни США, включно з колишніми та нинішніми урядовими та військовими особами та приватними особами, які займаються бізнесом, які відвідують або проживають у росії, безпричинно допитувалися та отримували погрози від російських офіційних осіб. Вони можуть стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження та вимагання, вказують у диппредставництві.

Окрім цього, наголосили у посольстві, спецслужби рф посилили "свавільне застосування місцевих законів", спрямованих проти іноземних і міжнародних організацій, які вони вважають "небажаними".

У дипмісії також зауважили, що у зв'язку з мобілізацією в країні-агресорі, росія може відмовитися визнати громадян США з подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги, піддати їх мобілізації та перешкодити їх виїзду з росії та/або призвати їх.

Також американцям радять утриматися від участі у політичних або соціальних протестах, не фотографувати місцевих правоохоронців на цих заходах.

Цитата

"Здатність уряду США надавати звичайні або екстрені послуги громадянам США в росії сильно обмежена, особливо в районах, віддалених від посольства США в москві, через обмеження російського уряду на поїздки персоналу та персоналу посольства, а також призупинення роботи, що триває, у тому числі консульські послуги в консульствах США... 

Посольство США має суттєві обмеження щодо своєї спроможності допомагати громадянам США виїхати з країни, а варіанти транспортування можуть раптово стати ще більш обмеженими", - йдеться в повідомленні посольства.

Нагадаємо

26 січня 2023 року до москви прибула новий посол США в росії Лінн Трейсі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Місія МВФ розпочинає роботу для перегляду програми України

     • 736953 переглядiв

    В Одесі вперше за довгий час запускають трамваї та тролейбуси

     • 782963 переглядiв

    Миколаївщина: окупанти били з РСЗВ по одній з громад

     • 503617 переглядiв

    Генштаб: кількість ліквідованих окупантів перевищила 138 тисяч

     • 647957 переглядiв