"Батат (солодка картопля) часто використовується в американських стравах, особливо в кухні південних штатів США. Такі страви особливо популярні на День подяки, коли їх зазвичай подають як пюре з солодкої картоплі. Але також вони смакують і у повсякденних стравах.
Інгредієнти:
1½ склянки (375 г) борошна для випікання
2 ст.л. (30 г) білого цукру
1 ст.л. (15 г) розпушувача
1 ч. л. (5 г) меленої кориці
½ ч. л. (2 г) меленого мускатного горіха
½ ч. л. (2 г) солі
1½ склянки (375 мл) 2% молока
1 склянка (250 г) пюре з вареного американського батату (приблизно з 1 великого батату)
2 великих яйця
2 ч. ложки (10 г) вершкового масла - розтоплене масло додатково, для приготування млинців
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масляна 2020: коли йти до тещі на млинці, а коли свататися
Приготування:
1. Змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль у глибокій мисці.
2. За допомогою блендера зробіть пюре змішавши молоко, пюре з батату, яйця та 2 чайні ложки (10 г) розтопленого вершкового масла.
3. Повільно додайте молочне/бататове пюре у борошняну суміш, збиваючи до однорідності.
4. Нагрійте антипригарну пательню або гриль-сковорідку на середньому повільному вогні. Додайте достатньо вершкового масла, щоб змастити дно сковорідки.
5. Вилийте на пательню приблизно 1/3 склянки (75 мл) рідкого тіста; смажте до утворення бульбашок приблизно 3 - 4 хвилини. Переверніть і готуйте ще 2 хвилини. Повторіть смаження із залишками вершкового масла.
6. Подавайте млинці з бататовим маслом та кленовим сиропом.
Нагадаємо, що у Православній церкві України розповіли, як варто християнам провести Масляницю.