ukenru
posolstvo-kazakhstanu-v-ukraini-zaklykalo-hromadian-vyikhaty-z-kharkivskoi-ta-odeskoi-oblastei

Посольство Казахстану в Україні закликало громадян виїхати з Харківської та Одеської областей

 • 28173 переглядiв

Посольство Казахстану в Україні рекомендує своїм громадянам залишити Харківську та Одеську області у зв'язку зі зростанням напруженості та нестабільною ситуацією з безпекою в цих регіонах.

Посольство республіки Казахстан в Україні рекомендує своїм громадянам виїхати з Харківської та Одеської областей. Такі рекомендації дали на тлі зростання напруженості та нестабільною безпековою ситуацією в цих областях, передає УНН.

"У зв'язку зі зростанням напруженості та нестабільною безпековою ситуацією в Одеській та Харківській областях, посольство республіки Казахстан в Україні рекомендує громадянам Казахстану розглянути можливість залишити ці області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для виїзду з України до Казахстану можна скористатися наземними маршрутами: через Польщу чи Молдову, далі – комерційним авіасполученням.

"У разі виїзду через Польщу громадянам Казахстану необхідно мати шенгенську візу. Для виїзду через Молдову віза не потрібна. Водночас Посольство закликає всіх громадян не ігнорувати повітряну тривогу та своєчасно йти в укриття", - додають в посольстві.

Нагадаємо

Наразі в Харківській ОВА розглядають населені пункти півночі - у Богодухівському та Харківському районах - для імовірного оголошення там обов'язкової евакуації, можливо, примусової - саме дітей з тих населених пунктів, які постійно під ворожими обстрілами.

Павло Башинський

Суспільство