ukenru
posol-nimechchini-bezvizovikh-poyizdok-dlya-ukrayintsiv-ne-bude-sche-kilka-misyatsiv

Посол Німеччини: безвізових поїздок для українців не буде ще кілька місяців

 • 18133 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Поїздки в межах дії безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу не будуть доступні протягом ще кількох місяців, але все може змінитися з початком вакцинації в Україні. Про це на онлайн-зустрічі заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, передає УНН.

Цитата

"Ми всі дуже залежимо від пандемії... те, що я знаю, мої колегії в Німеччині працюють над тим, щоб українські заробітчани могли приїхати на ферми збирати фрукти і полуницю... Зараз нам потрібно знайти іншу легальну базу", - повідомила Фельдгузен.

Деталі

За її словами, останнім часом ситуація з коронавірусом в Україні змінилась на краще.

"Оскільки українці їздять без віз до Шенгенського простору, це не тільки питання Німеччини, це питання всіх країн в Шенгенському просторі. Ми, як посольство, вже мінімум чотири рази заповнювали анкету про ситуацію в Україні, і, в принципі, остання анкета була досить позитивна , тому що тут ситуація зараз краща, ніж в Німеччині", – сказала Фельдгузен.

Вона наголосила, що все ж найближчим часом чекати на відновлення безвізових поїздок не варто. Проте Фельдгузен, не уточняючи деталей додала, що посприяти цьому може початок вакцинації в Україні, яка позитивно впливає на динаміку захворюваності.

"Але ми дивимося не тільки на два останні тижні, тому що дати дозвіл, а через два тижні забрати – це теж погано. Я боюся, що це буде ще кілька місяців, але початок вакцинації буде допомагати", – додала дипломатка.

Доповнення

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що вакцинація сьогодні - це новий безвіз.

Українські Національні Новини

Суспільство