ukenru
posol-melnik-znovu-prokomentuvav-slova-shredera-vin-uviyde-v-istoriyu-yak-tsinichniy-lobist-kremlya

Посол Мельник знову прокоментував слова Шредера: він увійде в історію як цинічний лобіст Кремля

 • 15745 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Посол України в Німеччині Андрій Мельник знову прокоментував висловлювання екс-канцлера ФРН Герхарда Шредера про “карлика з України” і сказав, що той увійде в світову історію як цинічний лобіст Кремля в Німеччині. Про це з посиланням на DW повідомляє УНН.

"Ексглава уряду ФРН і діючий голова ради директорів "Роснефти" "увійде в світову історію як цинічний лобіст Кремля в Німеччині, який применшує агресивну політику Путіна і, втративши сором, прикрашає військові злочини Росії "на сході України і в анексованому РФ Криму", - заявив Мельник в суботу, 30 травня.

Повідомляється, що це реакція дипломата на випуск подкасту ексканцлера, в якому він міркує про заходи щодо боротьби з коронавірусом у Німеччині і закликає до розширення міжнародного співробітництва. У кінці випуску звучить: "Не варто докучати один одному санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо і щодо Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?".

"Назвати дипломата таким чином означає принизити державу, яку той представляє", - вважає Мельник.

Нагадаємо, що раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник прокоментував висловлювання ексканцлера ФРН Герхарда Шредера, який, у відповідь на критику його проросійської позиції щодо Криму і санкцій, назвав українського дипломата "карликом з України".

Українські Національні Новини

Політика