ukenru
posol-frantsiyi-rozpoviv-chim-u-yogo-krayini-vidoma-ukrayina

Посол Франції розповів, чим у його країні відома Україна

 • 17524 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У Франції Україна не дуже відома, її знають через сільське господарство і збройний конфлікт на Донбасі. Утім, у країни значний ІТ-потенціал, який треба розвивати. Про це під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі сказав посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, передає кореспондент УНН.

"Україна поки не дуже відома у Франції. Чим вона відома? Це сільське господарство, дуже сильний сільськогосподарський сектор, всі знають про це, конфлікт зіграв свою роль. Але що мене вразило, коли я прибув сюди, це те, що країна має IT–потенціал. Я думаю, що ви повинні взагалі це просувати більш потужно. Йдеться не лише про те, що у вас є потенціал. Ви вже є дійсно IT–країною, ви вже почали цей шлях", - сказав посол.

З його слів, Україні важливо постійно нагадувати, що вона має потужні ресурси у цьому секторі.

"Політика є дуже важливою, і ми всі вражені тим, наскільки нова влада налаштована рішуче, нова адміністрація налаштована рішуче переорієнтуватись на діджитал, на IT, посилити його вплив у країні. Я думаю, ви єдина країна в Європі, яка має віце-прем’єр-міністра, який займається діджиталізацією. Не знаю, де в інших країнах є така посада в уряді. Це характеризує вас виключно з позитивного боку", - додав він.

Як повідомляв УНН, посол ЄС заявив, що Україна має потенціал стати "мозком" Європи.

Українські Національні Новини

Політика