ukenru
posilennya-spivpratsi-u-viyskoviy-sferi-britaniya-nadast-ukrayini-ponad-1-3-mlrd-yevro-kreditu

Посилення співпраці у військовій сфері: Британія надасть Україні понад 1,3 млрд євро кредиту

 • 14918 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У Лондоні міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах. Як повідомили в Офісі Президента, документ передбачає залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів (орієнтовно 1,37 млрд євро - ред.), передає УНН.

"У присутності Президента України Володимира Зеленського, який перебуває з офіційним візитом у Великій Британії, міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відвідав базу Королівських ВМС Великої Британії

Зокрема, Меморандум передбачає співпрацю в оборонній галузі, відзначили в Офісі.

"Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Це має суттєво підвищити ефективність і скоротити терміни реалізації спільних проектів у оборонній сфері, що є критично важливим в умовах загострення ситуації, що триває в Чорноморському регіоні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН раніше, Президент України Володимир Зеленський у рамках візиту до Великої Британії очікував на підписання низки важливих договорів, зокрема угоди про стратегічне партнерство і про торгівлю між країнами та меморандуму про розбудову військово-морського флоту.

Українські Національні Новини

Політика