ukenru
poshta-maybutnogo-amerikanskiy-startap-rozrobiv-rozumni-poshtovi-skrinki

Пошта майбутнього: американський стартап розробив розумні поштові скриньки

 • 20578 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Компанія DroneDek назвала свої скриньки поштою майбутнього. Вони впевнені: у постковідному світі віддалене замовлення товарів і доставка їх без участі людини стануть новою реальністю. Про це повідомляє УНН з посиланням на DroneDek.

Деталі

Такі скриньки встановлюються біля будинку адресата, вони можуть приймати звичайні листи й посилки від листонош. Але в першу чергу призначені для роботи з дронами-кур'єрами.

Отже, для цієї конструкції компанія передбачила доставку повітряними дронами. При підльоті до скриньки дрон орієнтується на її сигнал GPS, щоб зависнути точно над кришкою і передати код безпеки. Антивандальна кришка відкривається, вантаж на тросі опускається всередину.

Крім того, якщо сам дрон розряджений, він може приземлитися на закриту кришку і підзарядити акумулятори бездротовим способом.

Камера всередині ящика сканує поштовий код і відправляє повідомлення про прибуття вантажу користувачеві, причому може показати його візуально.

Якщо вантаж вимагає особливого температурного режиму – тепла для готової їжі або холоду для ліків – він буде активований.

Всередині ящика є УФ-лампи та іонізатори для знищення мікробів на поверхні.

За бажанням можна додатково поставити детектор вибухівки та сканер токсичних речовин, а також систему оповіщення спецслужб при їх виявленні.

В таких скриньках посилки можуть очікувати як завгодно довго. Щоб забрати доставку, можна скористатись біометричним сканером або ж ввести код. DroneDek має захист від злому і сигналізацію, щоб протидіяти крадіжкам.

Повідомляється, що виробництво розумних скриньок розпочнеться вже наступного року.

Нагадаємо

Німецькі вчені створили будматеріал на основі попкорну.

Українські Національні Новини

Технології