ukenru
posadovtsiv-stolichnikh-likaren-pidozryuyut-u-skidanni-klinichnikh-vidkhodiv-u-richku-libid

Посадовців столичних лікарень підозрюють у скиданні клінічних відходів у річку Либідь

 • 12040 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Головним управлінням Національної поліції у Києві у межах кримінального провадження перевіряється причетність посадових осіб столичних медичних закладів до незаконних оборудок з небезпечними відходами. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, передає УНН.

Йдеться про кримінальне провадження №32016100040000033, яке було відкрите за фактом зловживання посадовими особами комунального підприємства “Консультативно-діагностичний центр” та інших комунальних медичних закладів Києва своїм службовим становищем (ч.2 ст. 364 ККУ).

Слідством було встановлено, що "Консультативно-діагностичний центр" Деснянського району спільно із іншими комунальними медичними закладами міста впродовж 2015-2018 років укладали із ТОВ "Центр екобезпеки та гігієни" договори про завантаження, перевезення та знешкодження небезпечних медичних відходів.

При цьому було встановлено, що згідно із реєстром ліцензіатів Мінприроди, ТОВ "Центр екобезпеки та гігієни" має ліцензію лише на перевезення небезпечних відходів.

Також з'ясувалося, що ТОВ "Центр екобезпеки та гігієни" орендує приміщення під офіс у ТОВ "Лінкорт" площею 25,7 м кв. і, відповідно, не має потужностей для надання послуг із знешкодження медичних відходів.

Допитана як свідок директор ТОВ "Центр екобезпеки та гігієни" пояснила, що її фірма займається виключно перевезенням медичних відходів. Обсяг перевезень - близько 40 тонн на місяць. Аби утилізувати такі відходи, підприємство укладає договори із підрядниками, зазначила директор Товариства.

При цьому, інші допитані як свідки особи повідомили правоохоронцям, що "кілька разів бачили автомобілі у промисловій зоні та невстановлені особи скидали медичні та біологічні відходи в річку "Либідь".

Наразі слідство триває. Винним загрожує позбавлення волі строком від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади строком до трьох років.

Раніше УНН писав про те, що ТОВ "Центр екобезпеки та гігієни" є фаворитом на тендерах столичних медзакладів. 

Нагадаємо, експерти закликали уряд заборонити фірмам-посередникам брати участь у тендерах, що стосуються знешкодження небезпечних відходів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП