ukenru
posadovtsiv-dnipropetrovskoyi-mitnitsi-zasudili-za-khabarnitstvo

Посадовців Дніпропетровської митниці засудили за хабарництво

 • 11846 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. За матеріалами СБУ засуджено до позбавлення волі викритих на систематичних хабарах заступника начальника та головного інспектора одного з відділів Дніпропетровської митниці ДФС. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Посадовці митниці вимагали гроші від приватних підприємців за безперешкодне митне оформлення вантажів. У січні 2016 року правоохоронці під час багатоходової спецоперації затримали фігурантів провадження після отримання чергових сум неправомірної вигоди.

Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпро визнав зловмисників винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та призначив заступнику начальника відділу Дніпропетровської митниці покарання у вигляді позбавлення волі строком на шість років, головному спеціалісту – позбавлення волі терміном на п'ять років та два місяця з конфіскацією всього належного їм майна.

Також обох зловмисників позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки.

Ухвалою Дніпровського Апеляційного суду вирок залишений без змін та набув законної сили.

Нагадаємо, прокуратура затримала митника, який підозрюється у тому, що "заробив" понад 300 тис. гривень на розмитненні автівок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП