ukenru
posadovtsi-sudovoyi-administratsiyi-chernigivschini-vkrali-1-6-mln-grn

Посадовці Судової адміністрації Чернігівщини вкрали 1,6 млн грн

 • 10968 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Співробітники СБУ викрили на розкраданні близько 1,6 млн грн державних коштів керівництво територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернігівській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що двоє чиновників управління уклали договори з місцевими комерційними структурами на встановлення обладнання елементів протипожежної безпеки у 20 районних судах на загальну суму майже 1,6 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співробітники СБУ встановили, що після перерахування коштів на рахунки приватних підприємств договірні зобов’язання не були виконані, але посадовці підписали акти виконаних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі зловмисники на "весільному" автомобілі вкрали півмільйона гривень

Під час санкціонованих слідчих дій у приміщеннях управління та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує проведення оборудки з державними коштами.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191(привласнення або розтрата майна) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до скоєння злочину. Операція проводилась спільно з Генеральною прокуратурою та Головним слідчим відділом Нацполіції.

Нагадаємо, при отриманні 1,3 тис. дол. хабара затримано підполковника ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП