posadovets-tsentru-komplektuvannya-na-poltavschini-za-khabari-dopomagav-ukhilyatisya-vid-sluzhbi-sbu

Посадовець центру комплектування на Полтавщині за хабарі допомагав ухилятися від служби – СБУ

 • 356973 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Служба безпеки України затримала співробітника Миргородського центру комплектування та соціальної підтримки на Полтавщині, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від служби в армії. Про це повідомляє УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

За даними слідства, за 6 тис. доларів США посадовець центру комплектування виготовляв для ухилянтів документи, що надавали можливість безперешкодного перетину державного кордону України.

Його затримали «на гарячому» під час передачі своєму клієнту раніше оплачену фіктивну довідку.

За матеріалами слідства, фігурант був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Полтавщині. З їхньою допомогою він підшукував клієнтів і готував документи, що дозволяли чоловікам виїжджати за кордон.

Зокрема, спочатку ухилянтам «допомагали» отримати заключення військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, а потім і зовсім знімали з військового обліку.

За наявними даними, посадовець раніше вже сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області затримали посадовця ТЦК та його спільників за підозрою у переправленні ухилянтів до Румунії

Під час обшуків за місцями проживання і роботи фігуранта, а також у декількох районних центрів комплектування, правоохоронці виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено значну суму готівки, у тому числі й ту, яку посадовець отримав від «клієнта», та декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.

Наразі фігуранту готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі