ukenru
portugaliya-dopomozhe-rozsliduvati-voyenni-zlochini-rf-v-ukrayini

Португалія допоможе розслідувати воєнні злочини рф в Україні

 • 386421 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Країна оголосила про добровільний внесок у розмірі 75 000 євро для підтримки міжнародного збору судово-медичних доказів на території України, передає УНН з посиланням на заяву міністерства юстиції Португалії.

Деталі

Португалія надасть фінансову допомогу у збиранні доказів воєнних злочинів в Україні, а також планує направити експертів з розслідування кримінальних злочинів (Судової поліції та Національного інституту судової медицини).

У Міністерстві юстиції Португалії зазначили, що міністр Катаріна Сарменто-е-Кастро оголосила про добровільний внесок у розмірі 75 000 євро для підтримки міжнародного збору судово-медичних доказів на території України.

"Що стосується підтримки розслідувань МКС воєнних злочинів, скоєних в Україні, зокрема злочини агресії, Португалія вже надала додаткову підтримку, у вигляді направлення національного експерта судової поліції та авансового платежу національного внеску до суду на запит прокуратури", — зазначили у міністерстві юстиції Португалії.

Доповнення

Також там зазначили, що уряд може направити експертів із судової поліції та Національного інституту судової медицини та криміналістики для роботи з бригадами судово-медичних експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив послів у Португалії, Судані та Гвінеї-Бісау

Українські Національні Новини

Політика