porti-ukrayini-ne-zaminovani-gumenyuk

Порти України не заміновані – Гуменюк

 • 178061 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. російські окупанти не замінували підходи до українських портів у Чорному морі, але цілком можливо зробили це в портах, які тимчасово контролюють, водночас сили оборони відстежують ворожі корабельні угрупування розташовані в регіоні. Про це розповіла під час брифінгу начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Була інформація від наших партнерів про те, що росіяни мінують входи в порти в акваторії Чорного моря. Якщо йдеться про порти, які знаходяться під їхньою тимчасовою окупацією, то це абсолютно зрозуміло, вони можуть собі таке дозволити. Оскільки вони фактично перетворили Україну в найзамінованішу країну світу. Зараз дійсно вони можуть таке робити, але з портами під юрисдикцією України такого не відбувається", - заявила Наталія Гуменюк.

Деталі

Речниця також додала, що південь України залишається у пріоритеті ворога, зокрема морський напрямок, там, де ворог розташовує корабельні угрупування. Проте українські сили оборони продовжують відстежувати поведінку ворога в цій зоні.

Гуменюк розповіла, що з березня 2023 просування суден в Чорному морі залишалося тільки в нормах зернової угоди. Зараз руху судів в морі зі сторони України нема. Навігація в територіальному морі зараз не здійснюється через мінну небезпеку в акваторії.

Нагадаємо

Раніше речник Ради національної безпеки США Адам Годж заявляв, що росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів у Чорному морі, повідомляло CNN.

Білий дім попередив, що росія може розширити свої цілі проти українських зернових об’єктів, включивши атаки на цивільні судна в Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розглядатиме судна, що прямують до портів рф, перевізниками вантажів воєнного призначення – Міноборони

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Порти України не заміновані – Гуменюк

     • 178061 переглядiв

    У росії повідомили про затримання Гіркіна

     • 332183 переглядiв

    Ворожа атака на Чернігівщину: з-під завалів дістали загиблу

     • 179750 переглядiв