ukenru
poroshenko-pogovoriv-po-telefonu-z-patriarkhom-yerusalimskim

Порошенко поговорив по телефону з Патріархом Єрусалимським

 • 10839 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ, з яким не зустрівся під час недавнього візиту до Ізраїлю. Глава держави побажав Його Блаженству здоров’я, натомість Патріарх Єрусалимський запевнив, що молитиметься за об’єднання українських православних. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"З ініціативи Патріарха Єрусалимського відбулася телефонна розмова Президента України Петра Порошенка та Його Блаженства Теофіла ІІІ", - йдеться у повідомленні.

Глава держави, як зазначається, побажав Патріарху Теофілу здоров’я та успіху в його патріаршій місії. 

"Патріарх Єрусалимський запевнив, що молитиметься за мир та процвітання України, а також за об’єднання українських православних. Було відзначено виключну історичну вагу створення канонічної помісної православної церкви в Україні, що відповідає віковим устремлінням українського народу", - вказали в АП.

Петро Порошенко запросив Патріарха Теофіла ІІІ здійснити пастирський візит до України "для здійснення спільної молитви за мир в нашій державі та Європі, а також налагодження діалогу з помісною церквою України".

Нагадаємо, 21 січня Порошенко не зміг зустрітись із Патріархом Єрусалимським.

Українські Національні Новини

Політика