ukenru
poroshenko-obgovoriv-z-prezidentom-natsradi-avstriyi-pitannya-zvilnennya-ukrayinskikh-zaruchnikiv

Порошенко обговорив з президентом Нацради Австрії питання звільнення українських заручників

 • 7055 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Під час зустрічі Президент України Петра Порошенко з президентом Національної Ради Австрії Вольфганом Соботкою, обговорили питання звільнення українських заручників та військовослужбовців ВМС України, які незаконно утримуються в російських тюрмах. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"Окрему увагу було приділено питанню звільнення українських заручників та військовослужбовців ВМС України, які незаконно утримуються в російських тюрмах", - йдеться у повідомлені.

На зустрічі було відзначено принципову позицію Австрії під час головування в Раді ЄС стосовно продовження санкцій щодо Росії у відповідь на блокування Москвою мирного процесу на Донбасі, триваючу окупацію Кримського півострова та черговий акт збройної агресії в акваторії Чорного моря та Керченської протоки.

Порошенко відзначив активні зусилля Австрії з надання допомоги з поліпшення гуманітарної ситуації у районах, звільнених від російських окупаційних військ.

Також під час зустрічі було відзначено інтенсивність політичного діалогу на найвищому рівні та висловлено взаємний інтерес до поглиблення міжпарламентських зв’язків.

Було також обговорено ризики для енергетичної безпеки Європейського Союзу, які створює реалізація "Північного потоку-2".

Нагадаємо, Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської Комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії.

Українські Національні Новини

Політика