ukenru
popri-vii-nu-u-stefanishinoi-gotuyutsya-do-radi-asotsiatsii-ukrai-na-yes-khocha-zakhid-dovelos-vidklasti

Попри війну: у Стефанішиної готуються до Ради асоціації Україна-ЄС, хоча захід довелось відкласти

 • 217376 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Чергове засідання Ради асоціації Україна-ЄС мало відбутися на початку квітня, однак в умовах повномасштабної війни його було вирішено відкласти. У той же час підготовка української сторони до заходу вже розпочата. Про це УНН розповіли в Офісі Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Цитата

"Наразі дата та порядок денний 8-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС ще обговорюються. Чергове засідання мало відбутися на початку квітня, однак в умовах повномасштабної війни Росії проти України засідання вирішено було відкласти", - розповіли в офісі Стефанішиної.

"Підготовка ще на ранній стадії, однак ми вже розуміємо, що цьогорічна Рада асоціації буде проходити в контексті здобуття Україною кандидатства на членство в ЄС", - розповіли УНН співрозмовники.

Деталі

В Офісі у цьому контексті висловили сподівання, що восьме засідання Ради буде спрямоване не лише на підбиття підсумків роботи України з адаптації законодавства до права ЄС в рамках Угоди про асоціацію, а й "дасть старт спільній з ЄС роботі над членством".

Також у Стефанішиної нагадали, що вже до кінця цього тижня Уряд планує завершити роботу над другою частиною опитувальника ЄС для отримання статусу кандидата на вступ.

"Він покликаний оцінити відповідність українського законодавства праву ЄС у всіх сферах, оцінити нашу здатність імплементувати право ЄС, а отже виконувати зобов'язання передбачені членством в ЄС", - нагадали в Офісі віце-прем'єра.

Додамо

На початку грудня минулого року Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель зустрівся з українським прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Сторони домовилися провести наступну Раду асоціації Україна-ЄС у березні 2022 року.

Пізніше повідомлялось, що захід відбудеться у квітні.

Однак, засідання так і не відбулось на тлі російського військового нападу на нашу державу.

Напередодні Боррель згадав про захід – з його слів, Рада асоціації ЄС-Україна "стане ключовим моментом для подальшого просування нашого партнерства".

Українські Національні Новини

Політика