ponivechiv-mogilu-viyskovogo-prokuratura-cherkaschini-povidomila-pro-pidozru

Понівечив могилу військового: прокуратура Черкащини повідомила про підозру

 • 686029 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Прокуратура Черкащини повідомила про підозру у нарузі над могилою військового, який захищав Україну, 52-річному чоловіку. Злочин стався на території Маньківської територіальної Громади Уманського району Черкаської області. Про це повідомляє прокуратура області, пише УНН.

Цитата 

“За процесуального керівництва прокурорів Маньківського відділу Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом осквернення могили особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брала безпосередню участь у відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації (ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України)”, - йдеться у повідомленні. 

Деталі 

Слідчі встановили, що 52-річний чоловік, перебуваючи на кладовищі одного з сіл Маньківської територіальної громади Уманського району, був у стані алкогольного сп’яніння та понівечив могилу загиблого у 2023 році військовослужбовця ЗСУ. Він повиймав поминальні вінки та перекинув вазу із живими квітами.

Вказана стаття Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до п’яти років або від чотирьох до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє підлітків загубилися і провели ніч в одеських катакомбах






Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакує Харківщину: чутно вибухи

     • 1125177 переглядiв

    У Краматорську пролунали потужні вибухи

     • 1574825 переглядiв