ponad-pivtory-tysiachi-meshkantsiv-enerhodaru-zaznaly-katuvan-vid-rosiiskykh-okupantiv

Понад півтори тисячі мешканців Енергодару зазнали катувань від російських окупантів

 • 32676 переглядiв

За час окупації понад 1 500 мешканців Енергодару зазнали тортур, а 80% населення виїхали з міста.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов розповів, що за час окупації міста понад півтори тисячі жителів зазнали тортур з боку окупантів. Про це він заявив в ефірі Громадського радіо, пише УНН.

Наразі, за його словами, у місті залишилось орієнтовно 10 тисяч мешканців.

"Зараз десь приблизно 10 тисяч осіб лишаються, бо окупанти чинять на них тиск і моральний, і фізичний. Багато хто просто не витримує цього, і, незважаючи на те, що дорога зараз займає приблизно 5 тисяч кілометрів та десь тиждень, люди все одно виїжджають", - розповів мер.

За його оцінками виїхало до 80% мешканців.

За словами Орлова, відомо про дві основні катівні: це приміщення колишнього управління Служби безпеки і приміщення поліції.

"Там окупанти розміщують такі публічні катівні, куди дозволяють навіть приходити знайомим чи родичам і заносити ліки, якщо потрібно. А якщо брати загальну чисельність, то їх близько десяти. Частина знаходиться на території промислової зони атомної та теплової станції. Частина — у місті", - повідомив міський голова.

Він повідомив, що в поточному часі близько ста осіб перебувають у катівнях. Загалом же через них пройшли десь півтори тисячі людей.

"Уже більше, ніж півтори тисячі. Точної чисельності нема, бо частина людей не можуть покинути місто. І постійно десь близько 100 осіб, хто в поточному часі утримуються в російських катівнях", - повідомив Орлов.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    білорусь і рф знову продовжили спільні військові навчання

     • 50690 переглядiв

    МАГАТЕ зафіксувало пуск ракет поблизу Запорізької АЕС

     • 44790 переглядiв