ponad-50-kitiv-zaginuli-tvarini-vikinulisya-na-milinu-na-shotlandskomu-ostrovi

Понад 50 китів загинули: тварини викинулися на мілину на шотландському острові

 • 378206 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Понад 50 китів загинули після масового викидання на берег острова Оркней у Шотландії. Про це повідомляє УНН із посиланням на British Divers Marine Life Rescue.

Деталі

Близько 7 години ранку за місцевим часом 16 липня 2023 року рятувальники були сповіщені про 55 китів, які викинулись на берег у Північній Тостою на острові Льюїс у Шотландії. Лише 15 із китів були живими, коли прибули рятувальні команди.

Рятувальники намагалися зняти з мілини вцілілих китів, повідомляє морська благодійна організація, але ще троє померли під час роботи рятувальних команд.

Приблизно о 15:30 ветеринари дійшли висновку, що спроби зняти з мілини китів небезпечні, і їх було піддано евтаназії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через окупантів у Чорному морі масово гинуть дельфіни – еколог

Чому кити масово викинулись на берег - невідомо, але офіційні особи вважають, що один із китів викинувся на берег під час пологів. «... часто, коли один кит потрапляє в скрутне становище і викидається на берег, решта слідують за ним», – заявили в організації.

Шотландська схема порятунку морських тварин, що викидаються на мілину, проведе розтин, щоб визначити причину. Людям порадили уникати цього району, щоб переконатися, що розтини можуть проводитися без перешкод.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Наступне засідання "Рамштайн" відбудеться 18 липня - Резніков

     • 335677 переглядiв

    Після кількох днів спеки: завтра в Україні очікуються грози

     • 418096 переглядiв