ukenru
ponad-40-ukrayintsiv-vvazhayut-napryam-rukhu-krayini-pravilnim-opituvannya

Понад 40% українців вважають напрям руху країни правильним – опитування

 • 8294 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Понад 40% опитаних українців вважають напрям руху країни правильним. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає УНН.

"Вперше після 2005 року більшість громадян вважає, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі – у цьому переконані 41% громадян проти 35,5% тих, хто вважає напрям руху країни неправильним", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що півроку тому, у грудні 2018 року лише 18% громадян були впевнені у правильному поступі країни, а 70% вважали напрям розвитку неправильним.

Так, серед регіонів найбільше впевнених у тому, що Україна йде правильним шляхом, на Заході – 50%, протилежну точку зору мають 30%. Дещо переважає позитивний погляд на напрям розвитку країни й на півдні – 39%, а 33% впевнені у протилежному. На сході 39% вважають, що напрям розвитку правильний і 40% – що ні, у центральному регіоні, відповідно, 38% і 36%.

При цьому, оптимістично сприймають нинішню ситуацію виборці двох політичних сил – партії "Слуга народу", де 61% вважає нинішній напрям розвитку країни правильним (не згодні 20,5%) та партії "Голос" (51,5% виборців певні у правильності напряму розвитку і 28% – ні).

Найбільш песимістично налаштовані виборці партії "Опозиційна платформа "За життя", серед яких 58% вважають напрям розвитку країни неправильним і лише 23% – правильним. Серед виборців партії "Європейська солідарність" теж переважає впевненість у неправильності напрямку (49% проти 26%). І серед виборців "Батьківщини" теж дещо переважає впевненість у хибності напряму розвитку подій: 42% – за "неправильність" і 34% – за "правильність".

Довідка. Загальнонаціональне опитування було проведене фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком окупованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано – 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за даними іншого соціологічного опитування – проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" – третина українців вважає правильним напрямок руху країни

Українські Національні Новини

Політика