ponad-2-3-mln-ekspertiz-za-110-rokiv-u-kndise-pidbili-pidsumki-roboti

Понад 2,3 млн експертиз за 110 років: у КНДІСЕ підбили підсумки роботи

 • 183070 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. За роки існування Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (КНДІСЕ) його фахівці виконали понад 2,3 млн експертиз. Про це УНН повідомили у прес-службі Інституту.

Близько 1,1 млн експертиз відбулися вже за роки незалежності України. Крім того, експерти КНДІСЕ опубліковали понад 4000 наукових робіт та виконали понад 700 науково-дослідних розробок, у тому числі близько 500 – за останні 30 років.

Найпоширенішими наразі є експертизи з дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, компʼютерно-технічна та почеркознавча експертизи, судово-технічна експертиза документів, автотоварознавча, психологічна, будівельно-технічна, земельно-технічна, дорожньо-технічна, залізнично-транспортна експертизи, а також експертиза з охорони праці. Загалом Інститутом виконуються дослідження за 96 експертними спеціальностями.

«А з початку війни росії проти України найнеобхіднішими є військові, вибухотехнічні, товарознавчі, економічні, екологічні експертизи, дослідження артилерійської зброї тощо», - зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження експертів КНДІСЕ під керівництвом Рувіна є величезним вкладом в те, щоб фіксувати злочини росіян”, - Антон Геращенко

Довідка

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України (КНДІСЕ) є однією з найстаріших державних експертних установ України. Інститут був заснований 4 липня 1913 року як Кабінет науково-судової експертизи при прокурорі Київської судової палати.

На сьогодні КНДІСЕ є провідною установою у сфері судових експертиз, в якій працюють відомі вчені та професіонали, висококваліфіковані експерти, які проводять судові експертизи та експертні дослідження. КНДІСЕ відіграє важливу роль у забезпеченні якості правосуддя та обʼєктивності судових рішень, активно займається виконанням судових експертиз і проведенням наукових досліджень, спрямованих на створення надійної доказової бази для забезпечення справедливості та довіри до судової системи України.

3 моменту свого створення КНДІСЕ забезпечує науково-методичну підтримку судів усіх рівнів, всіх правоохоронних органів та інших державних установ України, а також фізичних і юридичних осіб, виконуючи широкий спектр судових експертиз на високому науковому рівні.

З лютого 2014 року і сьогодні КНДІСЕ проводить експертизи щодо воєнних злочинів росіян. Більше 30 000 виконаних військових експертиз з початку вторгнення росії в Україну. Експерти виїжджають на місця злочинів «російського світу» для фіксації злочинів та проведення експертиз, які в майбутньому будуть представлені в міжнародних судах для притягнення винних до відповідальності.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Meta запустить додаток Threads, схожий на Twitter

     • 592992 переглядiв

    Трудове законодавство під час воєнного стану: що змінилося

     • 1671003 переглядiв