ukenru
pomichnik-trampa-yakiy-chuv-rozmovu-prezidentiv-ssha-i-ukrayini-vidmovivsya-zyavitisya-na-slukhannya

Помічник Трампа, який чув розмову президентів США і України, відмовився з'явитися на слухання

 • 13636 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Помічник президента США Роберт Блер, який чув телефонну розмову Дональда Трампа і українського лідера Володимира Зеленського, не з'явиться 4 листопада на слухання в нижню палату Конгресу в рамках процедури імпічменту. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Блер входить в число помічників Трампа, а також є старшим радником виконуючого обов'язки керівника апарату Білого дому Міка Малвені. Демократи в Палаті представників викликали радника, щоб задати йому питання, що стосуються політики адміністрації США щодо України.

"Блер потрапив в ситуацію, коли він зобов'язаний виконати свій обов'язок перед двома рівнозначними гілками влади. Він не може вирішити такий конфлікт", - пояснив його адвокат Віт Еллерман. "У світлі ясної вказівки з боку виконавчої гілки влади Блер з усією повагою відмовляється бути і давати показання. Він виконає свій обов'язок, як тільки конфлікт буде вирішений", - додав адвокат.

Блер раніше працював в адміністративно-бюджетному управлінні Білого дому і відповідав за програми, що стосуються національної безпеки країни. За даними CNN, він входив до числа осіб, які чули телефонну розмову Трампа із Зеленським, що відбулася в липні.

Нагадаємо, ця бесіда викликала скандал у Вашингтоні і стала приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера. Як стверджують політичні опоненти Трампа, він під час розмови намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Українські Національні Новини

Новини Світу