ukenru
pomer-kolishniy-posol-ukrayini-v-irani-sergiy-burdilyak

Помер колишній посол України в Ірані Сергій Бурдиляк

 • 1238475 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Сьогодні помер колишній посол України в Ірані Сергій Бурдиляк, передає УНН із посиланням на МЗС.

Цитата

"... 16 березня 2023 року відійшов у вічність досвідчений і висококваліфікований дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Ісламській Республіці Іран (2016-2022) Сергій Анатолійович Бурдиляк", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомили у МЗС, Сергій Бурдиляк розпочав свою роботу в МЗС у 1994 році. Працював на дипломатичних посадах в Управлінні країн Азії і Тихоокеанського регіону, Близького і Середнього Сходу та Африки, направлявся в закордонні відрядження до Посольства України в Китайській Народній Республіці, з 2009 по 2014 роки працював на посаді Генерального консула України в Шанхаї (КНР), а з 2014 по 2016 роки обіймав посаду Посла з особливих доручень Департаменту країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття рідним та близьким померлого у зв’язку з цією непоправною втратою", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо

24 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Бурдиляка з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Ісламській Республіці Іран.

Українські Національні Новини

Політика