ukenru
polskiy-regulyator-ogolosit-gazpromu-naybilshiy-shtraf-u-svoyiy-istoriyi

Польський регулятор оголосить Газпрому "найбільший штраф" у своїй історії

 • 13712 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Польський антимонопольний регулятор UOKiK (Управління з конкуренції та захисту прав споживачів) у четвер повідомив, що після проведення розслідування про можливу змову навколо проекту газопроводу "Північний потік - 2" збирається оголосити "найсуворіше покарання" за всю свою історію. Про це повідомляє BiznesAlert, передає УНН.

Так, повідомляється, що UOKiK представить "останнє рішення президента UOKiK щодо захисту конкуренції та прав споживачів про будівництво газопроводу "Північний потік - 2" і "найвищий штраф для компанії за всю історію UOKiK".

Зустріч із засобами масової інформації для оголошення рішення запланована на 11:00 8 листопада, повідомили в управлінні.

Як повідомляв УНН, в травні минулого року UOKiK відкрило провадження проти Газпрому і п'яти міжнародних компаній, відповідальних за фінансування газопроводу "Північний потік - 2".

Глава Управління тоді пояснив, що понад два роки тому компанії хотіли створити консорціум, щоб профінансувати будівництво російської газомагістралі. Він зазначив, що тоді UOKiK не дав згоди на це, оскільки створення консорціуму посилило б компанію, яка вже тоді мала домінуючу позицію на ринку. Начальник Управління вважає, що діяльність неофіційного консорціуму порушує законодавство.

Він додав також, що провадження полягає не у вирішенні долі будівництва газопроводу. Він пояснив, що йдеться про дотримання польського законодавства. За порушення заборони створення консорціуму загрожує штраф обсягом до 10% обороту.

Українські Національні Новини

Економіка