polski-protestuvalnyky-vidnovyly-blokuvannia-dorohy-na-kpp-dorohusk

Польські протестувальники відновили блокування дороги на КПП "Дорогуськ"

 • 36970 переглядiв

Увечері 11 грудня польські протестувальники відновили блокування дороги біля пункту пропуску "Дорогуськ" на чолі з лідером партії "Конфедерація" Рафалом Меклером. Поліція прибула з кийками та щитами, але зіткнень не відбулося.

Польські протестувальники ввечері 11 грудня знову заблокували проїзд біля пункту пропуску "Дорогуськ" після його розблокування вдень. Про це повідомив на платформі X організатор акції, лідер партії "Конфедерація" у Люблінському воєводстві Рафал Меклер, передає УНН.

За його словами, "це буде довга ніч". Дорогу було перекрито нібито несправною вантажівкою з транспарантом акції протесту.

З огляду на опубліковані відео, у відповідь на спроби заблокувати дорогу вантажівками на місце прибула поліція з кийками та щитами. Про сутички між сторонами не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На угорському кордоні рух вантажівок не блокується - речник ДПСУ

Контекст

У понеділок день, 11 грудня, голова гміни Дорогуськ Войцех Сава відкликав дозвіл на протест перевізників на кордоні. Після цього протестувальники самовільно залишили місце блокування та заявили, що оскаржуватимуть рішення очільника громади. В свою чергу, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Державна прикордонна служба України повідомили про розблокування руху вантажівок.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Галущенко обговорив ситуацію на ЗАЕС з послом Туреччини

     • 34578 переглядiв

    В Україні стали більше виробляти та споживати м'яса

     • 36391 переглядiв

    Зеленський зустрівся з головою Пентагону

     • 33909 переглядiв