ukenru
polski-fermery-prodovzhuiut-blokuvaty-rukh-vantazhivok-na-trokh-punktakh-propusku-u-cherzi-blyzko-600-vantazhivok

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску: у черзі близько 600 вантажівок

 • 19424 переглядiв

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, не дозволивши жодній вантажівці перетнути кордон у бік Польщі протягом минулої доби, що призвело до утворення черг з близько 600 вантажівок.

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на кордоні з Україною - "Ягодин", "Угринів" та "Рава-Руська", за минулу добу на жодному з них не пропустили жодної вантажівки у бік Польщі. При цьому у чергах тут на території Польщі близько 600 вантажівок. Про це в коментарі журналісту УНН повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Деталі

Демченко вказав, що польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух.

Станом на зараз блокування як і раніше здійснюється на напрямку пунктів пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі. Через "Угринів" вони також не пропустили жодної вантажівки в бік України

- сказав Демченко.

За його словами, через "Ягодин" протестувальники пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок за добу.

"За минулий день таких було 70, при тому, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями, який спроможний пропускати близько 1400 вантажівок в обох напрямках" - додав він.

Він розповів, що станом на ранок сьогодні на цих трьох заблокованих пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 600 вантажівок. Легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

"Зберігаються черги на раніше розблокованих напрямках пунктів пропуску "Краківець" та "Шегині". 900 та 450 вантажівок відповідно. Однак по цих напрямках відбувається інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд, відповідно до пропускної спроможності кожного з пунктів пропуску" - підсумував він.

Нагадаємо

Близько 150 осіб на день отримують відмову в перетині кордону через відсутність необхідних документів для отримання відповідного дозволу, в той час як випадки незаконного перетину фіксуються майже щодня, більшість з них в напрямку Молдови та Румунії.