ukenru
polska-tserkva-zrobila-zayavu-stosovno-ptsu

Польська церква зробила заяву стосовно ПЦУ

 • 10406 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Польська автокефальна Православна церква співпрацює з іншими православними церквами на міжнародному рівні для регулювання церковного життя в Україні. Про це йдеться у офіційному комунікаті канцелярії Собору єпископів, передає УНН. 

"Від імені Собору єпископів ПАПЦ, у відповідь на листи у справі автокефалії Православної церкви в Україні однозначно інформуємо, що Польська автокефальна православна церква була і є за визнання повної самостійності - автокефалії Церкви православної в Україні. Польська автокефальна Православна церква співпрацює з іншими православними церквами на міжнародному рівні для регулювання церковного життя в Україні. Він молиться про цей намір і закликає всіх тих, кого любов є за єдність Православної церкви і міжособистісний мир, що Бог дасть цю єдність братній Україні", - зазначається у повідомленні.

У канцелярії підкреслюють, що "надання автокефалії повинно відбуватися відповідно до догматично-канонічних норм по відношенню до цілої церкви, а не групи розкольників".

Як повідомляв УНН, у ПЦУ прокоментували заяви УПЦ про релігійне майно

Українські Національні Новини

Політика