polshcha-rozghorne-17-000-viiskovosluzhbovtsiv-dlia-prykordonnoi-operatsii-z-bilorussiu--2

У Польщі з серпня до охорони кордону з білоруссю буде залучено 17 тис. військових

 • 9596 переглядiв

З 1 серпня до 17 тиясч польських військовослужбовців будуть задіяні в новій операції під назвою "Безпечне Підляшшя" для охорони кордону з білоруссю.

У Польщі з  1 серпня у новій операції на кордоні з білоруссю буде залучено до 17 тисяч польських військовослужбовців. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр й очільник міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш, передає УНН.

З початку наступного місяця запрацює нова місія, завершуються дві операції – навчальна та з охорони кордону. Буде запущена одна операція „Безпечне Підляшшя", в якій братимуть участь до сімнадцяти тисяч осіб. Зараз там перебуває близько шести тисяч військових. У разі потреби ми спрямуємо туди додаткові сили та засоби

- повідомив Косіняк-Камиш у соцмережі X.

Як додає "Польське радіо", із визначених 17 тисяч військових вісім діятимуть безпосередньо на кордоні з білоруссю, а дев’ять тисяч перебуватимуть у так званому стратегічному резерві.

Косіняк-Камиш зазначив, що в Польщі значно покращили екіпіровку солдатів, розгорнули нові підрозділи для патрулювання кордону, покращили координацію між армією, польською поліцією та прикордонниками.

Ці дії вже дають результати. Ми також постійно працюємо над #TarczaWschód, яка передбачає будівництво фортифікаційних споруд. Немає важливішого завдання, ніж безпека поляків і захист кордону нашої батьківщини

- написав в Косіняк-Камиш.

Польща відновить буферну зону на кордоні з білоруссю - Туск29.05.24, 13:27

Очільник vіністерства внутрішніх справ та адміністрації Томаш Сємоняк підкреслив, що завдяки запровадженій понад місяць тому буферній зоні вдалося зменшити кількість спроб незаконного перетину кордону.

"З часу дії буферної зони кількість спроб нелегального перетину кордону зменшилася вдвічі. Це дуже конкретний результат – ми відтіснили контрабандистів від кордону, тому що крім гібридної агресії, крім діяльності білоруських і російських спецслужб, ми маємо справу зі злочинністю", - розповів Сємоняк.

Польща та країни Балтії закликають ЄС побудувати лінію оборони на кордоні з Росією і Білоруссю27.06.24, 02:37

Очільник МВС Польщі повідомив, що з початку року прикордонна служба підписала чотири контракти у зв'язку з посиленням загородження на кордоні з білоруссю. Два з них стосуються придбання сучасного електронного обладнання спостереження, яке буде встановлено на огорожі вздовж річки.

Анна Мурашко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі