polshcha-rozghliadaie-novyi-dohovir-z-ukrainoiu-na-zaminu-uhody-1992-roku

Польща розглядає новий договір з Україною на заміну угоди 1992 року

 • 113149 переглядiв

Польща розглядає можливість підписання нової угоди з Україною на заміну чинному договору від 1992 року, з можливістю посилення військового співробітництва та зв'язків у сфері безпеки між двома країнами.

Польща розглядає підписання нового договору з Україною замість чинного від 1992 року. Про це повідомляє Polskie Radio, передає УНН.

Деталі

Польща розглядає можливість укладення нового польсько-українського договору, який замінить чинний договір від 1992 року.

Новий договір, безумовно, можливий, і це те, про що ми думаємо в Міністерстві закордонних справ та в інших місцях

– заявив польський фахівець з міжнародних питань, професор Роман Кузьняр.

За словами професора, відсутність такого договору може бути однією з причин відсутності угоди про співпрацю у сфері безпеки між Польщею та Україною.

Щодо відносин між Польщею та Україною, Кузьняр підкреслив важливість військової співпраці, особливо в умовах геополітичних турбулентностей.

Він також зазначив, що польська допомога українській армії має значний обсяг.

У випадку з Польщею, дія передувала написаному слову. Ніхто в Європі та Польщі не може мати ані найменшого сумніву, що Польща дуже багато дала Україні у суто воєнній галузі

– зазначив Роман Кузьняр.

Проте, професор зауважив, що новий договір не повинен йти на стільки далеко, як деякі пропозиції, що виникали минулого року щодо ідей федерації з Україною.

Хоча дата набуття чинності нового договору не визначена, Кузьняр підкреслив, що обидві сторони впевнені у необхідності такої угоди.

Однак щодо того, що такий договір буде створено, я думаю, що з польської сторони, як і з української сторони, сумнівів немає. Обидві сторони переконані, що така угода їм потрібна

– наголосив Роман Кузьняр.

Нагадаємо

Підписання подібних угод про співпрацю у сфері безпеки вже мали місце між Україною та іншими країнами, зокрема, Фінляндією, що сталося нещодавно.

Україна та Фінляндія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки03.04.24, 14:30

Популярні

Новини по темі

У бєлгороді повідомляють про вибухи та ракетну загрозу

 • 108912 переглядiв

У Запоріжжі пролунав вибух

 • 117882 переглядiв

У Хмельницькій області пролунали вибухи

 • 41383 переглядiв