polshcha-i-nato-obhovoryly-intsydent-z-porushenniam-povitrianoho-prostoru-raketoiu-rf

Польща і НАТО обговорили інцидент з порушенням повітряного простору ракетою рф

 • 30895 переглядiв

Російська крилата ракета, запущена росіянами під час масованої атаки на Україну 24 березня, порушила польський повітряний простір на 39 секунд. Польща поінформувала НАТО про інцидент. Сікорський зі Столтенбергом обговорили посилення безпеки повітряного простору.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський поінформував Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про деталі порушення повітряного простору Польщі російською крилатою ракетою 24 березня та процедури, які були застосовані у зв'язку з цим. Про це УНН повідомляє із посиланням на МЗС Польщі. 

Деталі 

Як повідомляється, глава польської дипломатії підкреслив, що це ще один випадок, коли дії росії, країни, яка "продовжує свою невиправдану і брутальну агресію проти України, загрожують також безпеці країн-членів НАТО".

 Також дипломати обговорили шляхи зміцнення безпеки польського та союзного повітряного простору, а також майбутню зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яка буде присвячена підготовці до Вашингтонського саміту НАТО в липні цього року.

Нагадаємо

У ніч на 24 березня російська крилата ракета, запущена по Україні, порушила польський повітряний простір. ракета увійшла в повітряний простір Польщі у районі села Осердув у Люблінському воєводстві. Вона перебувала там 39 секунд. 

Польські військові вирішили не збивати її через ризик падіння уламків на їхню територію.

На тлі інциденту російського посла сергія андрєєва було викликано в МЗС Польщі. Однак, посол російської федерації в Польщі не з'явився на виклик до польського МЗС.

Популярні

Новини по темі

В Одесі через опади та вітер є підтоплення, повалені дерева

 • 28953 переглядiв

На Миколаївщині збито 3 російські дрони, без постраждалих

 • 26042 переглядiв

Українська ППО знищила всі 12 ворожих БпЛА

 • 27683 переглядiв