ukenru
polscha-zakupit-u-pivdennoyi-koreyi-288-reaktivnikh-sistem-zalpovogo-vognyu

Польща закупить у Південної Кореї 288 реактивних систем залпового вогню

 • 184816 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У середу Польща підписала угоду про купівлю сотень південнокорейських реактивних систем залпового вогню на тлі зусиль зі зміцнення національної оборони у світлі війни в Україні, передає УНН.

Деталі

Заступник прем'єр-міністра Маріуш Блащак, який також є міністром оборони Польщі, заявив, що системи K239 Chunmoo можна порівняти з пусковими установками HIMARS американського виробництва.

Блащак сказав, що Польща не може отримати стільки HIMARS, скільки хотіла б, за короткий час, тому звернулася до «перевіреного партнера, наших друзів» у Південній Кореї для купівлі 288 пускових установок Chunmoo, які він назвав «добре перевіреною зброю».

Міністр оборони Південної Кореї генерал-лейтенант Лі Чон Соп заявив, що угода переводить співпрацю між двома країнами на новий рівень.

У липні та вересні Польща підписала контракти на постачання танків, гаубиць та винищувачів з Південної Кореї на мільярди доларів. За словами Блащака, постачання танків і гаубиць уже розпочалося.

Очікується, що мобільні пускові установки надійдуть у продаж наступного року та будуть встановлені на вантажівки Jelcz польського виробництва.

Додамо

Польща, як і інші європейські країни та США, відправила військову техніку в Україну з початку війни. Уряд у Варшаві прагне замінити частину цього обладнання на нові закупівлі, підкреслюючи при цьому, що зброя країни призначена лише для стримування та оборони.

Rozpoczęły się dostawy sprzętu z Korei Południowej. Pierwsze 24 armatohaubice K9 zmierzają już do Polski i wkrótce będą służyć w jednostkach na wschodzie kraju. pic.twitter.com/tCEkuHDzNU

— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak) October 19, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу