polscha-vidpravila-dodomu-shistokh-plavtsiv-z-olimpiyskikh-igr-v-tokio

Через помилку: Польща змушена була повернути додому шістьох плавців з Олімпіади в Токіо

 • 23191 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Помилка, пов'язана з подачею заявки Польською федерацією плавання, призвела до того, що шість плавців були відправлені додому з Олімпійських ігр в Токіо після того, як вони щойно прибули в японське місто. Про це інформує УНН з посиланням на Swim Swam.

Деталі

Алісія Чурж (Alicja Tchórz), Бартош Пішторович (Bartosz Piszczorowicz), Александра Полянська (Aleksandra Polańska), Матеуш Чованєц (Mateusz Chowaniec), Домініка Коссаковська (Dominika Kossakowska) та Ян Холуб (Jan Hołub) були спочатку включені в польський список учасників на Олімпійських іграх. Таким чином, вони вирушили в Токіо в складі польського контингенту з 23 осіб.

Однак майже відразу після прибуття їм довелось покинути Японію і попрощатися зі своєю олімпійською мрією через помилки в процесі подання кваліфікаційних заявок, пов'язані з включенням занадто великої кількості плавців.

Piąta nad ranem w Tokio. Pływacy żegnają szóstkę wycofanych kolegów... pic.twitter.com/IjyUYtfDmN

— Maksym Jaworski (@MaxJaw_) July 17, 2021

Повідомлення від 17 липня на сайті Польської федерації плавання підтверджує, що в її олімпійському списку тепер буде всього 17 учасників.

У заяві також йдеться: "Завтра президент PZP опублікує офіційне повідомлення, що містить всю інформацію, що стосується ситуації, діяльності Асоціації, пов'язаної із затвердженням складу і прийнятих рішень".

Тим часом польські плавці підписали відкритий лист президенту Польської федерації плавання Павлу Сломіньскому із закликом до всього правління організації негайно піти у відставку через ситуацію, що виникла. Лист підписали 22 плавці.

"Дії асоціації привели до безпрецедентної події в історії польського спорту, ​​- йдеться в листі. - Ми закликаємо президента і всю раду негайно піти у відставку".

Додамо

Літні Олімпійські ігри стартують наступного тижня, 23 липня, і завершаться 8 серпня. Частина української збірної вже прибула до Токіо.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Alicja Tchórz (@alicja_tchorz)

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі