ukenru
polscha-prigrozila-naklasti-veto-na-vstup-ukrayini-do-yes

Польща пригрозила накласти вето на вступ України до ЄС

 • 87812 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава накладе вето на потенційний вступ України до Європейського союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання. Про це він заявив в інтерв'ю wPolityce, передає УНН.

"Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, історичні питання. Наше послання дуже чітке: з Бандерою в Європу не ввійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо. Ми не будемо повторювати помилок 90-х років, коли були певні проблеми в стосунках з Німеччиною і Литвою. Я маю на увазі статус польських меншин в цих країнах. Вже маючи такий досвід, ми будемо твердо вимагати від України, щоб всі справи були улагоджені до того, як Київ буде стояти у воріт Європи з проханням про членство", - сказав В.Ващиковський.

Глава МЗС зазначив, що в разі невирішення цих питань, може виникнути ситуація на зразок тієї, що існує в Греції та Македонії. Через незгоду Греції з назвою Македонії, остання не може вступити в НАТО і почати переговори про членство в ЄС.

Крім того, міністр нагадав, що зараз готується візит польського президента Анджея Дуди до Києва.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський закликав НАТО до діалогу з Росією.

Українські Національні Новини

Політика