ukenru
polscha-planuye-posilyuvati-karantin-cherez-noviy-shtam-omicron

Польща планує посилювати карантин через новий штам Omicron

 • 22623 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. У Польщі через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон" посилюють карантин і забороняють польоти до 7 африканських країн. Про це пише УНН з посиланням на польське агенство PAP.

Деталі

Як заявив міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський, карантин до 14 днів подовжено як для тих, хто повертатиметься з "семи країн особливого ризику", так і для тих, хто приїздить до Польщі з держав, які не входять до Шенгенської зони.

"У зв'язку з появою нової мутації та її потенційним впливом на розвиток пандемії ми підготували екстрений пакет обмежень. Ми запроваджуємо заборону польотів до семи країн Африки. У списку: Ботсвана, Есватіні, Лесото, Мозамбік, Намібія, ПАР, Зімбабве. Особи, які повертатимуться з цих країн, будуть зобов'язані відбути 14-денний карантин без можливості вийти з нього раніше. Особи, які прибувають до Польщі з країн, що не входять до Шенгенської зони, прямуватимуть на 14-денний карантин", - повідомив Недзельський.

Крім того, повністю вакциновані люди препаратами, визнаними в ЄС, які прибувають з-за меж "Шенгену", не підлягають карантину.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена недавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, мова йде про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений в декількох європейських країнах, Ізраїлі, Гонконгу, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн Півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Здоров'я