polscha-perekine-viyskovikh-na-skhid-krayini-na-tli-rizikiv-cherez-pvk-vagner-pap

Польща перекине військових на схід країни на тлі ризиків через пвк "вагнер" - PAP

 • 193474 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Голова Міноборони Польщі Маріуш Блащак ухвалив рішення про перекидання польських військових формувань із заходу на схід країни на тлі ризиків через пвк "вагнер" у білорусі, заявив представник комітету міністрів Польщі з питань безпеки Збігнєв Хоффман в інтерв'ю польському агентству РАР, пише УНН.

Деталі

Як повідомляє видання, комітет безпеки проаналізував можливі загрози, пов'язані із присутністю "групи вагнера" у білорусі.

У четвер мо рб повідомило, що білоруська армія проводить навчання спільно з пвк "вагнер" на полігоні під Брестом на кордоні з Польщею. 

Хоффманн, який є секретарем комітету Ради міністрів у справах національної безпеки та оборони, в інтерв'ю РАР оцінив, що "навчання чи спільні навчання білоруської армії та "групи вагнера", безперечно, є провокацією". "Ми можемо очікувати таких російсько-білоруських дій", - додав він.

Водночас він повідомив, що у середу відбулося засідання комітету безпеки.

Цитата

"Комітет проаналізував можливі загрози, такі як дислокація частин "групи вагнера". Тому міністр національної оборони, голова комітету Маріуш Блащак ухвалив рішення про перекидання наших військових формувань із заходу на схід Польщі", - повідомив він.

"Завдання цих підрозділів - навчання, а також стримування потенційного агресора", - уточнив Хоффман.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Жнива 2023: зібрано майже 6 млн тонн зерна - Мінагрополітики

     • 241023 переглядiв

    Ворог атакує Чернігівщину ракетами - голова ОВА

     • 218327 переглядiв