polscha-irlandiya-ta-tri-krayini-baltiyi-vimagayut-posiliti-tisk-na-u-novomu-paketi-sanktsiy-yes

Польща, Ірландія та країни Балтії вимагають посилити тиск на рф у новому пакеті санкцій ЄС: про що йдеться

 • 203686 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Польща, Ірландія, а також Латвія, Литва та Естонія вимагають посилити тиск на росію на тлі повномасштабного вторгнення в Україну у новому пакеті санкцій Європейського Союзу. Про це інформує УНН, посилаючись на Bloomberg.

Деталі

Польща, Ірландія та три країни Балтії вимагають включити до восьмого пакета санкцій ЄС заборону на імпорт російського скрапленого нафтового газу (СНГ), обмеження на співпрацю в атомній енергетиці, а також розширити санкції на російські судна, які заходять у порти ЄС.

У документі, з яким ознайомилися Bloomberg, також йдеться про заборону використання російської фірми з кібербезпеки "Лабораторія Касперського" в ЄС, посилення чинних обмежень на експорт технологій і додавання більшої кількості товарів до списку заборонених технічних продуктів, а саме машин для обробки даних, пристроїв зберігання даних і деяких видів електроніки.

Окрім цього, країни-члени ЄС хочуть запровадити санкції проти більшої кількості російських пропагандистських ЗМІ та заборонити зареєстрованим у Євросоюзі організаціям отримувати фінансування від організацій, пов’язаних з російською державою.

Додамо

У п'ятницю, 23 вересня, видання The Financial Times оприлюднило частину вимог Польщі та трьох країн Балтії до нового пакету санкцій. 

За даними журналістів, чотири держави-члени ЄС пропонують відключити більшу кількість банків рф від міжнародної платіжної системи SWIFT, ввести заборону на імпорт алмазів. Крім цього, вони пропонують запровадити обмеження не лише проти москви, а і проти мінська, який допомагає путіну у війні проти Україні.

Очікується, що восьмий пакет санкцій може бути схвалений на зустрічі лідерів держав ЄС в Празі 6-7 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна експортувала до ЄС електроенергії на 4,4 млрд грн

     • 140403 переглядiв

    З понеділка погода зміниться - синоптики

     • 1053727 переглядiв