ukenru
politsiya-yaponiyi-posilila-zakhodi-bezpeki-na-chas-vizitu-v-putina

Поліція Японії посилила заходи безпеки на час візиту В.Путіна

 • 45219 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Японська поліція посилює заходи безпеки в Токіо і в західній префектурі Ямагуті перед візитом президента РФ Володимира Путіна, який починається в четвер, передає УНН з посиланням на NHK.

"Понад 11 тисяч поліцейських забезпечуватимуть безпеку саміту під час візиту В.Путіна до Японії", - йдеться у повідомленні.

Поліція веде цілодобове спостереження на місці проведення саміту і в прилеглих районах, в аеропортах, а також на інших важливих об'єктах в Токіо і Нагато, пише видання.

Вказано, що в аеропорту Ямагуті-Убе організовані три контрольно-пропускні пункти, на яких водіїв автотранспорту розпитують про те, куди вони їдуть. Починаючи з четверга, поліція закрила на 48 годин доступ на оглядовий майданчик на даху аеропорту.

У Токіо влада посилює заходи безпеки в аеропорту Ханеда і навколо посольства Російської Федерації. Обмежено рух автотранспорту поблизу місця проведення саміту, а також на деяких автомагістралях.

Президент Росії Володимир Путін у четвер прибуває в Японію для переговорів з прем'єр-міністром країни Сіндзо Абе. У другій половині дня В.Путін і С.Абе зустрінуться в місті Нагато в префектурі Ямагуті на заході Японії. У п'ятницю саміт лідерів двох країн продовжиться в Токіо.

Прем'єр Японії зазначив, що сподівається провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним у спокійній атмосфері в його рідному місті на заході Японії.

С.Абе розраховує, що зустріч допоможе просунутися в переговорах про укладення мирного договору, включаючи вирішення територіальної суперечки з приводу контрольованих Росією островів, на які пред'являє права Японія, називаючи їх своїми "північними територіями".

Ці переговори стануть 16-м самітом С.Абе і В.Путіна. Цього року лідери зустрічаються вже четвертий раз.

Українські Національні Новини

Новини Світу