ukenru
politsiya-yak-instrument-tisku-na-kandidata-u-kirovogradskogo-mazhoritarnika-khotili-konfiskuvati-brendmobil

Поліція як інструмент тиску на кандидата: у кіровоградського мажоритарника хотіли конфіскувати брендмобіль

 • 8990 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. На Кіровоградщині працівники поліції спробували забрати на штрафмайданчик брендмобіль кандидата у народні депутати від "Слуги Народу" Ігоря Мурдія за наказом місцевого керівника слідчого відділення. Про це на сторінці у Facebook повідомив сам кандидат, передає УНН.

"Друзі, ну що ж... от вам робота правоохоронців в інтересах окремих можновладців добралася і до передвиборчої агітації. Рекламні мобілі комусь дуже не сподобалися. А тому сьогодні інспектор Карелін Сергій Миколайович у м. Новоукраїнка зупинив авто з агітаційним бордом і намагався забрати його на штрафмайданчик. Водій нічого не порушував, і причину зупинки йому пояснити так і не змогли", - написав Мурдій.

Інспектор Карелін у розмові з юристами визнав, що вказівку забрати авто отримав безпосередньо від керівника слідчого відділення Новоукраїнського відділу поліції, уточнив Мурдій, навівши виправдання поліцейського.

"Він мені телефонує і дає вказівки, що запитувати у водія. І я питаю і роблю, що він каже", - процитував кандидат інспектора Кареліна.

Інцидент наразі вичерпано, а заява про перешкоджання ведення агітації зареєстрована у поліції м. Кропивницького, додав Мурдій.

За його словами, мораль ситуації у тому, що від безкарності та вседозволеності окремих силовиків, їх заангажованості та невідповідності займаним посадам страждають звичайні та незахищені "інспектори Кареліни".

"Прості співробітники поліції сьогодні не можуть протистояти незаконним наказам, адже ризикують, щонайменше, одразу втратити роботу.

Від цього дикунства втомилася вся країна. І прикро, що окремі замовники та виконавці цих безглуздих проявів тиску досі не розуміють елементарного: відповідати таки доведеться", - резюмував мажоритарник від "Слуги Народу".

Нагадаємо, за добу поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень за порушення, пов'язані з виборами.

Українські Національні Новини

Політика