ukenru
politsiya-rozpovila-yak-uniknuti-dtp-vzimku

Поліція розповіла, як уникнути ДТП взимку

 • 17409 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Патрульна поліція надала поради, як уникнути дорожньо-транспортної пригоди зимою. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram МВС України.

Цитата

“Не будьте самовпевненими, якщо ваш водійський досвід, стан автомобіля чи погодні умови викликають сумніви — краще скористайтеся громадським транспортом. Перевірте стан автомобіля: гуму, фари, склоочисники, акумулятор та роботу гальм на відкритому майданчику”, - йдеться в повідомленні.

Поліцейські радять їхати плавно, уникати різких рухів кермом, рівномірно й виважено користуватися педалями, тримати дистанцію і гальмувати завчасно.

“Зимова дорога вимагає іншого швидкісного режиму, обирайте безпечну швидкість. Пам’ятайте про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі: перехрестя, нерегульовані пішохідні переходи, зупинки (де транспорт пригальмовує, зупиняється або починає рух), а також мости та естакади, які за низьких температур леденіють”, - підкреслили патрульні.

Вони радять уважно слідкувати за іншими учасниками руху, передбачати їхні маневри.

“Не забувайте, що пішоходи можуть впасти на слизькі поверхні. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування навчальних установ (школи, дитсадки), знижуйте швидкість до мінімуму”, - закликали поліцейські.

Українські Національні Новини

Суспільство