politsiia-zatrymala-trokh-pidozriuvanykh-za-sprobu-vbyvstva-polityka-v-ispanii

Поліція затримала трьох підозрюваних за спробу вбивства політика в Іспанії

 • 4500 переглядiв

Трьох людей заарештовано після нападу на колишнього голову Народної партії Іспанії в регіоні Каталонія Алехо Відаль-Квадраса

Національна поліція Іспанії заарештувала трьох осіб у Гранаді та Малазі за підозрою у спробі вбивства ексголови Народної партії Каталонії Алехо Відаль-Квадраса. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters та EL MUNDO.

Деталі

У рамках розслідування замаху на вбивство ексголови Народної партії Каталонії, колишнього віцепрезидента Європейського парламенту Алехо Відаль-Квадраса затримано трьох осіб. Одного підозрюваного заарештували в південному портовому місті Малага, а двох інших – у Гранаді, повідомляє Reuters.

За даними поліції, жоден із трьох затриманих не є виконавцем злочину. Затриманий у Гранаді чоловік міг бути тим, хто найняв кілера, який цілив у Відаль-Квадраса, повідомляє видання EL MUNDO із посиланням на джерела у слідстві. Слідчі з'ясовують, від імені кого фігурант зміг найняти кілера та мотивацію нападу.

Довідка

78-річний Алехо Відаль-Квадрас отримав поранення в обличчя у районі Саламанка в центрі Мадрида о 13:30, 9 листопада. Напад здійснювався озброєним чоловіком у шоломі, який втік на мотоциклі. Відаль-Квадрас вижив після нападу, оскільки куля пройшла крізь його щелепу, але, як повідомляється, досі перебуває в лікарні. Наразі розслідуванням справи займається антитерористичний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санчеса переобрали прем'єр-міністром Іспанії після угоди про амністію

Сам Відаль-Квадрас вказав, що напад міг бути пов’язаний із його відносинами з іранською опозицією. Згідно з інформацією видання EL MUNDO, колишньому політику погрожували вбивством люди з оточення іранського режиму за кілька тижнів до нападу.

Ця обставина разом із тісними стосунками, які об’єднують політика з опозицією уряду Ірану – він керує декількома справами у своїй барселонській юридичній фірмі – змусили слідчих зробити іранський слід на головний, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст Михайло Ткач повідомив про напад на нього: поліція почала розслідування

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада вдосконалила здійснення експорту деяких сільгосптоварів

     • 11592 переглядiв