ukenru
politseyskim-na-donechchini-dobrovilno-zdalas-naymanka-boyovikiv

Поліцейським на Донеччині добровільно здалась найманка бойовиків

 • 14578 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Жінка пів року готувала їжу для учасників 1-ї Слов’янської мотострілкової бригади "ДНР" й несла службу на ворожому блокпосту. Покинувши службу у незаконному збройному формуванні, жінка тільки через п’ять років вирішила здатися у поліцію. Про це повідомляє УНН з посиланням на Волноваський відділ поліції Донецькій області.

До Вугледарського відділення поліції надійшла заява від 25-річної мешканки Волноваського району про те, що в період з 2014 до 2015 року вона несла службу в складі 1-ї Слов’янської мотострілкової бригади "ДНР" у селі Миколаївка Тельманівського району.

Як з’ясувалося, у вересні 2014 року до села Миколаївка Тельманівського району заїхали невідомі озброєні люди, які представились військовослужбовцями "ДНР". Вони заселялися у покинуті в селі будинки та будували блокпости.

Один з ватажків незаконного збройного формування запропонував жінці працювати у них кухарем, на що та погодилась. Вона готувала їжу для бойовиків, а через певний час ще й почала доставляти її на ворожі блокпости.

Через півроку служби у терористів у січні 2015 року жінка почала працювати на блокпосту. Заступала переважно у нічний час, згодом вона не витримала умов та графіку і вирішила покинути службу у складі НЗФ "ДНР".

Наразі співробітники поліції перевіряють її діяльність в рядах незаконного збройного формування.

Згідно з ч. 6 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, суддю “ДНР” заочно засудили до 8 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП