ukenru
politseyski-ta-natsgvardiytsi-razom-zi-zsu-oboronyayut-azovstal-golova-mvs

Поліцейські та нацгвардійці разом зі ЗСУ обороняють "Азовсталь" - голова МВС

 • 121972 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про ситуацію в Маріуполі та евакуацію мирного населення. Про це повідомляє пресслужба МВС, інформує УНН.

Цитата

"Зараз на заводі "Азовсталь" перебуває багато цивільних осіб. Там знаходяться поліцейські та нацгвардійці, які разом зі Збройними Силами обороняють об’єкт у Маріуполі", - наголосив очільник МВС.

Деталі

Також Монастирський нагадав, що 3 травня відбулася евакуація населення з Маріуполя, 156 цивільних осіб вирушили до Запоріжжя.

"Майже дві тисячі маріупольців чекали на евакуацію біля Бердянська. З 14 евакуаційних автобусів із жителями Маріуполя дісталися підконтрольної українському уряду території лише три", - сказав міністр. 

Доповнення 

За словами Монастирського, якщо дозволить безпекова ситуація, евакуація з Маріуполя має продовжитися.

"Наші воїни, які боронять "Азовсталь" у місті-герої Маріуполі, були поруч та допомагали цивільним дістатися евакуаційного транспорту", - наголосив він.

Очільник МВС зазначив, що російські військові насильно вивозили маріупольців на територію рф: "У цьому є склад злочину, по суті — це викрадення людей. Дуже болісно за них, у тому числі дітей, які направляються у фільтраційні табори, а потім — у злиденні російські регіони, де нема ні нормального житла, ні роботи, ні умов для навчання. Ми всіх повернемо", - резюмував Денис Монастирський.

Нагадаємо 

Окупанти прорвались на територію заводу "Азовсталь". Ідуть важкі кровопролитні бої. Підполковник Денис Прокопенко нагадав, що Маріупольський гарнізон уже 70 день сам на сам протистоїть переважаючим силам противника.

Російські окупанти продовжують розбір завалів у Маріуполі силами місцевих жителів до "параду", який вони хочуть провести у місті 9 травня.

Українські Національні Новини

Суспільство