ukenru
politolog-rozpoviv-yak-na-mistsevikh-viborakh-pratsyuye-faktor-prezidenta

Політолог розповів, як на місцевих виборах працює "фактор Президента"

 • 12010 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. На прийдешніх місцевих вибору досить потужно працює "фактор Президента". Йдеться про так званий "електоральний паровоз", який тягне за собою вгору рейтинги представників президентської партії "Слуга народу". Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив політолог Андрій Золотарьов, передає УНН.

Як приклад політолог навів підготовку до місцевих виборів у Полтаві.

"Я дивився соціологію. Візьмемо Полтаву - там на першому місці Олександр Мамай, фігура дуже популярна. Але другим йде абсолютно невідомий нікому персонаж зі "Слуги народу", обходячи старожилів полтавської політики, які там по 15-20 років, людей з історією і з ресурсами", - розповів він.

Працює "фактор Президента" і під час передвиборчої кампанії в Києві, продовжив політолог.

"Беремо Київ і ті соцдослідження, яким я довіряю: Верещук вийшла на друге місце, і має всі шанси вийти в фінал з Кличком, обійшовши Пальчевського, який, правда, трошки розфокусував кампанію. Він, напевно, вже займається парламентськими виборами", - додав Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Верещук: у моїй команді Президент, Прем'єр і парламентська більшість

Експерт упевнений, що "фактор Президента" допоможе Верещук істотно підвищити рейтинг.

"На 12-13% від її поточного рейтингу. Це зробить фактор підтримки Президента", - переконаний він.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський публічно заявляв про підтримку Ірини Верещук на виборах мера міста Києва. Сьогодні політик займає друге місце після Кличка, згідно з соціологічними опитуваннями, і виходить у другий тур. При цьому, рейтинг самого Кличка падає, у той час як його антирейтинг продовжує зростати.

Українські Національні Новини

Політика