ukenru
politolog-rozpoviv-pro-akhillesovu-pyatu-trukhanova-na-mistsevikh-viborakh

Політолог розповів про "ахіллесову п’яту" Труханова на місцевих виборах

 • 13468 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Для чинного мера Одеси Геннадія Труханова проблема незаконної хаотичної забудови міста є "ахіллесовою п'ятою" напередодні місцевих виборів, бо одна зі справ, яка йому інкримінується, стосується саме незаконного відведення землі. Про це УНН розповів політолог Олег Саакян у своєму коментарі.

"Все дуже просто – це одне із найбільш турбуючих містян питань, яке особливо дуже видно у районах, які розбудовуються. Відповідно, це навантаження на логістику транспорту, це відсутність рекреаційних зон у Одесі, це забудова морської лінії. Це найболючіша проблема одеситів, і "ахіллесова п’ята" Труханова. Тим паче, що одна зі справ, яка йому інкримінується – це якраз про незаконне відведення землі", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ та Одеса очолили рейтинг корупції у будівельній галузі

Громадський активіст Станіслав Домбровський розповів, що важливо покласти край корупційній складовій незаконних забудов, адже боротьба громадських активістів у цій сфері не приносить вагомих результатів. Як приклад, він наводить багаторічну боротьбу активістів Одеси з литовським забудовником Гердасом Дубріцкасом, новобудови якого неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронних органів і ГАСКа за порушення містобудівних умов і проблем із дозвільною документацією.

"Цей забудовник тримає людей у страху – він садить людей, купує їх. Скоріш за все, він дуже гарно платить – тому й отримує землю. Він посадив свою помічницю за грати замість себе. А людину, яка приходила до мене жалітись на цього забудовника, зараз ловить ДБР, щоб відкрити на нього справу", - розповів Домбровський.

Варто зазначити, що попри протести місцевих жителів, які постраждали від дій компаній литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса, на останньому засіданні Одеської міської ради під головуванням Геннадія Труханова, йому все-таки видали дві земельні ділянки під багатоквартирні житлові комплекси.

Політолог Олег Саакян вважає, що цю проблему можна вирішити лише комплексно: шляхом зміни депутатів Одеської міськради та міського голови.

"Звісно, що зі зміною влади такі питання мали б бути вирішені. Однак, це питання, а вірніше проблема, має своє коріння скоріше в міськраді, і відповідно для того, щоб воно вирішилося, має змінитися склад міськради. На більш порядних людей, яким буде не байдуже на зовнішній вигляд і облаштування міста Одеса. Тому зміна мера – це може бути один із кроків для цього, обов’язковий крок, але не самодостатній", - наголосив він.

Українські Національні Новини

Політика